Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2018 15:57 - Хаулит - Камък на разума и разпознаването , успокоението .
Автор: crystalart Категория: Изкуство   
Прочетен: 4015 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 04.05.2018 20:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Хаулит - Камък на разума и разпознаването , успокоението .

Въпреки че карфиолът (или зеленчуците изобщо) вероятно не е първото нещо, което се появява в ума, когато мислим за Хаулит, те всъщност имат 6 степени на разделяне. Хаулит се намира в оригиналното си състояние като големи маси, подобни на карфиол. Първоначално е кръстен на Хенри Коу, минералог от 19-ти век, както се казва, че е първият, който прави това откритие в Нова Скотия.

Howlite е сравнително мек скъпоценен камък, тъй като скъпоценните камъни вървят, затова лесно се боядисва; което на свой ред позволи на Хаулит да се превърне в евтина алтернатива на по-скъпите скъпоценни камъни. Неговият естествен цвят е бял, нежен и чист със сиви и черни вени. 

Метафизични свойства

Хаулит е най-известен със своите силни асоциации със самочувствие, творчество и подобряване на емоционалното благополучие и нагласи. Подобрява изграждането на характера, чувството за благоприличие и насърчава развитието на желания личен аспект. Като цяло, Howlite помага в разсейването на гняв, неприязън, егоизъм и позволява на човек да погледне вътре в отговора. Също така помага в предаването на отрицателните емоции с по-ясен емоционален израз, който винаги ще доведе до по-спокойни "конфронтации".

Тя намалява над критичния ум, грубост и обидно поведение, увеличавайки нежността, благоприличието и такта. Също така е полезно за тези, които са склонни да отлагат.

Медитацията на парче халит може да помогне на човек да пътува извън тялото и да придобие прозрение от миналото. Поставете на третото око, той отваря спомени от предишни времена и от живота.

Howlite е полезно за защита на горната 5-та, Сърцето; 6-то Трето Очите / Браун; и 7-ми, коронийски чакри, които очистват аурата и пречистват кръвта.

Енергия: Защитен 
елемент: Земята 
Планета: 
Божества
 Луна : Quan Yin Власт: Търпение, мир и безсъние Свещ Цвят:  Сив


Фокусирането върху парче халит може да ви помогне при пътуването извън тялото и получаване на прозрение от минали животи. Поставен на третото око, той отваря спомени от предишни времена и от живота.

Лечебни свойства

 

Хаулитът е преобладаващо успокояващ камък. Тя ще ви помогне да спите, да успокоявате свръхактивния ум, да улеснявате безсънието, сънуването, задържането на съня и облекчаването на стреса.

Физически, тя успокоява цялото тяло и освобождава мускулното напрежение. Той елиминира болката, причинена от стреса. И се казва, че подпомага лечението на стресови наранявания, като язви, сърдечни проблеми и обриви.

Това е полезно при балансиране на нивата на калция в тялото, както и укрепване на зъбите и костите.

Хаулит– Камъкът на успокоението. Контролира гнева и предизвикв атърпение, както и усвоява негативно влияние,  насочено към неговия собственик. Помага още при умствени натоварвания и неспокоен сън. Хаулитът формулира амбициите- духовни и материални и ни помага да ги осъществим. Смята се и  за един от най-силните минерали за изостряне на паметта.

 

Чакри: I чакра (Муладхара)- коренна/основа и II чакра (Свадхистана)- сакрална, пъпна

История и описание: Името си "хаулит", минералът дължи на своя откривател, канадския геолог Хова, към чието име добавили “lit”- камък. Всъщност минералът може да се нарече „камъкът на Хова”. Други наименования на минерала и негови разновидности са силикоборокалцит, туркенит. 

Хаулитът е калциев боросиликат. Оцветяването на минерала е в бяло, сиво. Срещат се и минерали с черни или кафяви петна и ивици. Хаулитът много лесно се оцветява в син цвят, благодарение на което е широко предлаган под формата на евтина имитация на камъни като тюркоаз, корал, малахит, лазурит и други ярки красиви минерали. Някои дори го наричат "млад бял тюркоаз", и много хора се подвеждат, защото е логично, стария тюркоаз е "зелен", защо да няма и "млад бял" такъв? Това, разбира се, са лъжливи теории, тъй като двата камъка нямат нищо общо! Блясъкът на хаулита е копринен.

Основните находища на хаулит са в САЩ и Канада.

Лечебни свойства на хаулита

За разлика от много други камъни хаулита е сравнително наскоро открит, преди около 200 години, и затова много скептици не вярват, че той има полезни свойства, подобно на други камъни. Това прекрасно нещо, което нашата природа е създала просто не може да няма енергия и енергетика. Самият факт, че хаулита съдържа калций предполага, че той може да бъде полезен за укрепването на костите и зъбите.

Освен това, може да бъде полезен в борбата с целулита, прилаган под формата на масажни топки може да помогне и при ставни проблеми, разширени вени и запушени кръвоносни съдове.

Магически свойства на хаулита

Хаулитът помага на собственика си да придобие знания и умения. Той помага на човека максимално да се фокусира върху науката, която иска да овладее, и прави всичко това знание по-бързо и по-добре се усвои. Камъкът е един вид своеобразен „пищов” на изпити, тестове и интервюта (в обучението и в търсене на работа), той помага на човека да покаже напълно обема на придобитите знания, помага неговия собственик да направи най- добро впечатление на изпитващия (работодателя). Минералът постоянно подбутва собственика си към професионално усъвършенстване. Може да се каже, че собственикът на хаулита е вечен студент, защото през целия си живот се стреми да получи, колкото може повече знания, не само в сферата на своята дейност, но също така и да научи нещо ново от другите науки.

Ако имате приятел песимист, унил, безрадостен и тъжен, то подарете му хаулит, защото този камък може да облекчава емоционалния стрес и напрежението, да помага срещу тревожността и да прави хората по- чувствителни към красотата, а това може да помогне за откриването на нещо за душата. Защото той е отличен помощник в овладяването на всички видове знания и умения.

Влияние на хаулита върху чакрите

Въздействието на хаулита е, че насърчава откритостта, отзивчивостта и волята за живот, физическата енергия, потентността, той дава чувство на увереност и стабилност.

Талисмани и амулети

Хаулитът е талисман за ученици, студенти, учени и хора, които се стремят да овладеят до съвършенство професионални умения.

 

 Хаулитът е изключително успокояващ камък, който носи търпение и засилва позитивните черти на характера. Хаулитът помага за добър сън, като успокоява съзнанието и е добро допълнение при лечението на инсомния. Емоционално ни кара да преодолеем ярост и гняв. Дори само едно парченце хаулит в джоба или като бижу, той попива вашата енергия на гнева или онази, насочена към вас.   

 

Физически хаулитът заздравява зъбите и костите. Подобрява калциевия баланс. Много добър камък за спокойствие в ежедневието. Намалява склонността към егоизъм, грубост и ги заменя с по-спокойно и балансирано отношение, което е по-толерантно и търпеливо. Медитирането с парче хаулит може да помогне в пътуването извън тялото и придобиване на знания за предишни животи. Сложен на третото око, хаулитът отваря за нас спомени за миналите ни животи.  

Макар карфиолът да не е нещо, което би ви хрумнало, когато си мислите за този камък, те имат общо. В естествения си вид, хаулитът се намира на гроздове, наподобяващи глава карфиол. Камъкът се оцветява много лесно и може да бъде използван като заместител на тюркоаз, лапис лазули или червен корал.  

Ако желаете камъка да бъде поставен във висулка медальон или талисман , амулет или  то можете да я поръчате  ТУК

http://crystalartnoo.blog.bg/




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: crystalart
Категория: Изкуство
Прочетен: 34415
Постинги: 24
Коментари: 4
Гласове: 22
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930