Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2018 14:42 - Ясписът - камъкът на щастието мощният Пазител !
Автор: crystalart Категория: Изкуство   
Прочетен: 338 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Носен като медальон или гривна, ще предпазва от зли очи и лоши енергийни същности. Дарява кураж и увереност, необходими за постигане на победа. Червеният Яспис е най-мощният вид. Той е забележителен камък, който премахва цялата негативна енергия, насъбрана в човешкото тяло.  
Ясписът се свързва с отпускане, задоволство, състрадание, подхранване и утеха. 
Облекчава умственият стрес и помага да постигнем хармония в живота си. 
Помага да се изразим и да имаме лична независимост, а също да се балансираме и обединим физическата и духовната енергия, за да постигнем целите си.

Ясписът ни припомня защо сме тук – да се освободим от ограничаващите ни връзки, да носим радост и светлина в света.

Ясписът е свещен и магичен камък, който ни помага да споделяме с останалите, дава ни познанието, че не сме сами. Дарява ни с издържливост и ни помага да понесем ситуации, които изтощават енергията ни. 
Осигурява защита и има успокояващ ефект, даващ стабилност и сигурност

Балансира физическото, емоционално и интелектуално състояние. 
Освобождава от стрес. Успокоява емоциите. Хармонизира емоционалната енергия в тялото. 
Стимулира въображението и преобразува идеите в действие. 

Смята се важен за жени по време на раждане – да се държи къс от Яспис в ръка по време на родилния процес, успокоява и облекчава болките и пази детето и майката. 

Като талисман Ясписът обещава богатство, изобилие и здраве, дарява с красноречие и сладкодумие, подобрява паметта. Смята се, че Ясписът е благотворен за учените, тъй като дарява с постоянство при заниманията им с еднообразни и досадни експерименти. 
Ясписите насърчават решителността да успеем и да видим идеите зад действията. Така че са изключително полезни за онези, които започват собствен бизнес. 

Ясписът бавно показва някаква промяна, но е толкова из основи `добър` камък, че винаги трябва да го имаме под ръка.   
Като амулет Ясписът помага срещу треска и епилепсия, загуба на памет и слух. Авицена е съветвал да се носи Яспис на нивото на стомаха, за лечение на стомашни неразположения, добър е за храносмилателната система. Постоянното носене на този камък усилва обонянието.  Поддържа здравето ни и е бил носен от лечителите в древността. 

Ясписите са невероятни подхранващи камъни и работят по фин начин прилагайки бавно и внимателно лечение. Те са също така чудесни пазители , защитавайки ни от депресии и негативни мисли. 

Ясписът пречиства електромагнитното замърсяване и това на околната среда, включително и радиацията.

В древен Египет от яспис са се правили магически печати и фигури на богове. В Гърция яспис задължително се е поставял на леглото на родилката като тази традиция се пази и до днес на някои места в южната ни съседка. Жителите на древния Рим са използвали камъка за производство на магически амулети и камъни за сериозно болните.

Трябва да се отбележи, че ясписът се споменава в Библията сред дванадесет камъни, които украсявали нагръдника на първосвещеника. Там откриваме доказателства, че камъкът, заедно с единадесет други скъпоценни камъни, е в основата на Ерусалим.

Специално внимание е било отделено на ясписа и в средновековния свят. През Средновековието той е бил използван за украса на църкви, инкрустация на църковни олтари и църковни дрехи.

В Европа ясписът е смятан за символ на смелост и смирение.

 

Физически свойства

По своята принадлежност ясписът се отнася към специален вид силициеви седиментни скали, състоящи се от тънки и фини агрегати от кварц и халцедон с високо съдържание на примеси на железни оксиди и хидроксиди и манга. Именно тази примес определя разнообразието от цветове на яспис, които варират от червено-кафяво през зелено до синьо и черно.

Алхимиците и лечителите са използвали ясписа, за да се борят с болестите. Най-известен със своята лечебна сила е червеният яспис. Той помага да се третират болестни състояния на жените, освен това действа облекчаващо и при симптомите на бременност. Освен това камъкът се използва за профилактика на заболявания на храносмилателната система и на пикочните пътища. Предметите със скъпоценния камък имат положителен ефект върху психическото състояние на човека и помагат за нормализиране на съня, като облекчават състоянията на депресия и безсъние. (Още за лечебните свойства – по-долу).

Магически свойства

Ясписът е не само красив камък, но и мощен амулет. Човечеството го е използвало още от древността за магически и религиозни церемонии. В много храмове на различни религии, не само християнската, той краси стените, пода и олтара. Древните лечители и духовници признават способността на ясписа да устои на злите сили и да предпазва собственика си от нещастия и беди.

Камъкът подсилва енергията на своя собственик и привлича към него щастие и просперитет. Той има положителен ефект върху човека – предпазва го от необмислени действия, за да му донесе късмет и отблъсква завистливите погледи.

Той е символ на смирение и смелост. В древността се е смятало, че очарованието на ясписа ще даде сила и мъдрост на приносителя си. (Още за магическите свойства – по-долу).

Избор на камък според зодията

Астролозите смятат, че ясписът подпомага представителите на всички зодии, но най-вече онези, родени под знака на девата Дева. Той ги прави по-мъдри и ги предпазва от превратностите на живота.

Девите, които носят бижута с яспис, стават по-меки и по-лесно намират общ език с външния свят.

Подходящи е и за зодия Риби. Меки, често несигурни, представителите на тази зодия имат нужда от камъка, тъй като той им придава здравина и твърдост на характера, помага им да се отърват от излишната подозрителност. Не е подходящ камък за зодиите Близнаци и Овен.

Видове: Червен, тигров и други естествени камъни.

Ясписът най-често се класифицира в зависимост от цвета си. Той може да бъде бял, зелен, червен, син, жълт. Освен това, всеки един камък може да бъде във всеки нюанс. Структурата на минерала също варира.

 





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: crystalart
Категория: Изкуство
Прочетен: 34371
Постинги: 24
Коментари: 4
Гласове: 22
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930