Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2018 15:03 - Магията на Лапис Лазули-Камъкът на мъдростта
Автор: crystalart Категория: Изкуство   
Прочетен: 344 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.05.2018 20:25


 

Дълбок балансьор и работи особено добре с областта на челото и гърлото. Тя може да премахне дълбоките нива на стрес и травма от системата, въпреки че може да се получи известен дискомфорт по време на процеса на изчистване. Лапис носи духовните качества на дълбоко мълчание и перспектива, които могат да обезсърчат тези, които не са запознати с тези усещания. В това пространство обаче може да възникне дълбока интуиция и вдъхновение.

Енергия:  истинска, сериозна

Цветове:  тъмно синьо, често с петна пирит или петна с бял калцит

Употреба:  Lapis lazuli е отличен камък за психическо развитие, гадаене, защита, самоусъзнаване, мъдрост, творчество, магическа сила, просперитет,  удвояване , което се намира във физическия свят и "другия" свят в същото време, екраниране и промяна на формата. Lapis Lazuli е усилвател на мисълта; тя разширява осведомеността и е благоприятна за лично овластяване. Лапис Лазули стимулира енергията 

и имунната система; той е полезен при респираторни или нервни заболявания.

Звезден знак: Стрелец 
Планета: Юпитер 
Елемент: Пожарна 
чакра:
3то OKO

типичен камък на мъдростта. Този красив, небесен син камък е символ на царството, боговете, духовността и психическите видения. Името Lapis Lapis Lazuli идва от латинската дума lapis , което означава "камък" и арабската дума azula, което означава "синьо".

Лапис Лазули е част от историята и културата от над 6000 години, събрани от месопотами, римляни и египтяни, сред останалите древни цивилизации. Гробът на крал Тутанкамон е всъщност богато инкрустиран с лапис лазули, тъй като гробовете на египетските владетели често са украсени с камък.

СЪВЕТИ ЗА LAPIS LAZULI

Носете lapis lazuli, за да подобрите естествените си способности

Поставете lapis lazuli във вашата баня, за да насърчите релаксацията
 

Дайте lapis lazuli на партньора си, за да заздравите връзката си

Вдигнете духовете си с енергията на лапис лазули - камък "почувствайте се по-добър", за да ви изведе от депресията

Поддържайте lapis lazuli около дома и офиса си, за да ви помогне да организирате живота си по-ефективно

Поставете lapis lazuli под възглавницата си, за да облекчите безсънието

Lapis lazuli е камък, който предпазва от физически и психически атаки,

може да помогне на човек да каже точно правилното нещо, сякаш с магия.

Това е повдигащ се камък, който ще стимулира психическото ви осъзнаване.

Лапис лазули осигурява на потребителя носеща защита и смелост ,

насърчава нежността на потребителя.

Лапис лазули се използва за контакт с Висшите Водачи.

Лапис Лазули се използва за изграждане на по-силни връзки и приятелства, за насърчаване на хармонията в отношенията, за генериране на вътрешен мир и насърчаване на честността.

Когато се проведе, Лапис Лазули може да помогне да усили гласа на нашето вътрешно дете и да ни помогне да открием и свържем отново с нашето вътрешно и истинско аз, задълбочавайки нашето самосъзнание.

Красивият син оттенък на Лайп Лазули ни насърчава да погледнем вътре и да потърсим знанието в нас. 

Използвайте Lapis Lazuli, за да улесните комуникацията и да помогнете в умствените упражнения и интелекта.

Метафизично, Лапис Лазули се използва за защита, за да се предпази от психически атаки.

Лапис Лазули може да помогне за откриването на Третото око и е полезен спътник за медитация и духовни пътувания.

 

Насърчава изцеление, любов, радост и вярност , носи истинност, откритост, вътрешна сила, интуиция, креативност, мъжественост и проявление. Той укрепва ума и тялото, както и повишава осъзнаването и духовната връзка / еволюция. Тя може да помогне за организирането на ежедневния живот, както и за организирането и успокояването на зает или неспокоен ум (непостоянни мисли или високосърдечни личности). Тя обаче може да бъде интензивна и трябва да се използва предпазливо при нервни лица или хора с високи енергийни нива.

Носи духовна любов и е известен с повишаване на любовта и вярност в брака.

В древния Египет хората вярвали, че душата съществува в мозъка. Така че, за да се отърве от душата на демоничното притежание, те подготвили лапи и злато и го поставили на короната на главата. В екстремни случаи те щяха да пробият малка дупка в черепа, през която текали лакътя в главата.

Lapis lazuli датира от 3000 г. пр.н.е. и е любимец на мистиците и царството. Името му произлиза от латинската дума lapis, което означава камък и лазули, което означава син цвят (получен от полски дума лазур, френска дума azur, арабска дума azul и португалска и испанска azul дума). Думата lazuli е свързана и с мястото, където е добито, Lāzaward. Следователно лапис лазули означава също "камък на Ладжуърд". Този камък се среща често в Чили, Русия, Италия, Египет и САЩ. 

Lapis lazuli се смята за свещен камък от много различни вярвания. В древни времена тя е била носена от египетския първосвещеник. Въпреки това, римляните вярвали, че има мощни афродизиадни свойства. В онази епоха лапис лазули е по-скъпо от злато и се използва в бижута, носени от роялти и да украсяват статуи на божества.

 

В миналото Lapis lazuli получи голямо значение. Смята се, че е физически, психологически и духовен лечител. Неговият тъмносин цвят е известен като символ на духа, видението, царството, честта, мъдростта и истината. Счита се за защита от зли очи от страна на ислямските държави. Също така се препоръчва будистите да донесат вътрешен мир и свобода от негативни мисли. Следват някои от лечебните свойства, за които се казва, че са осигурени от този камък.

Физическо изцеление

 

Lapis lazuli се използва в много култури и религия, за да излекува и лекува физическото здраве. Смята се, че подобрява имунната система, пречиства кръвта, успокоява възпаленията, понижава кръвното налягане, облекчава безсънието и вертиго и също така е много полезно за подобряване на състоянията, свързани с гърлото, ларинкса, щитовидната жлеза и др. намаляване на кожни проблеми.

Психологическо изцеление

 

Психологическото лечение е едно от най-значимите свойства на този камък. Тъй като се смята, че е символ на мъдростта и истината, тя създава самосъзнание и ви помага да следвате пътя на истината. Той ви насърчава да бъдете честни, състрадателни, верни и да потискате гнева. Той помага и за подобряване и използване на способностите на човека и дава по-ясна перспектива на различни неща. Смята се, че подпомага емоционалното изцеление.

Духовно изцеление

 

Lapis lazuli се смята, че балансира енергията в тялото. Най-важното му метафизично свойство е, че балансира гърлото, короната и чакалите на веждите. Това е силно духовен камък и помага за яснотата и дълбочината на мислите ви. Смята се, че просветлява вашата вътрешна и външна сила и ще очисти ума и мисленето ви. Той стимулира психическите способности и вътрешната визия и позволява мир и спокойствие. Медитацията с този камък е известно, че помага да се възстановят загубените знания и спомени.

Тези камъни се използват от векове и са спечелили много доверие и любов от хората. Известни със своя красив син цвят и бели и златни петна, те обикновено се използват в бижутата. Lapis lazuli могат да бъдат намерени в различни форми и размери, както и в различни видове бижута. Така че, ако сте фен на бижута и бижута, защо да не добавите парче лапис лазули във вашата колекция?
Ако желаете камъка да бъде поставен във висулка медальон или талисман , амулет или то можете да я поръчате ТУК: 
http://crystalartnoo.blog.bg/

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: crystalart
Категория: Изкуство
Прочетен: 33970
Постинги: 24
Коментари: 4
Гласове: 22
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031