Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2018 12:21 - ОБСИДИАН
Автор: crystalart Категория: Изкуство   
Прочетен: 221 Коментари: 0 Гласове:
0



Обсидианът всъщност е стъкло с естествен произход. Той се формира от бързо охлаждаща се вулканична лава, така че да може да се задейства процеса на кристализация. Обсидианът най-често е черен, но може да се срещне и в сиво или кафяво и по-рядко в червено, синьо или зелено. Тези цветове могат да обхващат целият камък или той да съдържа определени зони от тях. Това оцветяване се дължи на присъствието на титан, желязо или манган.

Обсидианът е много мощен камък, който ни напомня за едновременното и неизменно присъствие на раждането и смъртта, като двете страни на една монета. Това е камъкът, който винаги се е свързвал с духовете пазители, които бдят над нас, както и със защитата ни на всички нива.

Научни Свойства:

Твърдост по скалата на Моос: 5

Аморфна кристална структура

Обсидиан се среща в райони, където е имало вулканична дейност. Места като Хавайте, Япония, о.Ява, Исландия, Унгария, Мексико, Еквадор и Гватемала. Тъмните късове обсидиан, намирани в Аризона и Ню Мексико, се наричат Сълзите на Апаха.

Обсидианът възниква в резултат от вулканична лава, която влиза в контакт с вода. Често лавата се влива в езеро или океан, като така се охлажда бързо и води до процес на кристализация. Така се оформя стъкловидната маса в нововъзникналата скала. Наличието на Желязо и Магнезий придават на обсидиана тъмнозелен към черен цвят.

Мистични свойства:

Обсидианът като цяло помага за облекчаване на болката, за намаляване на напрежението и освобождаването от негативната енергия, а също така ускорява физическо заздравяване на рани. Той е отличен камък просто за абсорбиране и трансформиране на негативната енергия в положителна такава. Той вибрира и дава спокойствие и сигурност, както и стабилизира енергиите на всички, които се намират в рамките на неговия обхват.

Черният, кафевият или Златистият Обсидиан осигуряват силна защита и са полезни при отстраняването на негативизъм от общ характер. Също така са полезни и като защита срещу психически атаки. Те могат да помогнат за премахване на лоши навици и за намаляване на апетита.

Махагоновият Обсидиан създава усещане за сексапил, носи увереност и усещане за лекота във възприемането на собствената ни сексуалност. Той също насърчава вземането на положителни решения. Известен е и с това, че подпомага заздравяването на венците и другите тъкани в организма.

Дъговият Обсидиан баланса и стабилизира енергията ни. Добър е при успокояване на страховете ни, особено при оскърбителни ситуации, тъй като той помага за балансиране на психическия стрес.

Снежинковият Обсидиан ни дава по-ясно и по-логично мислене. Носете го, за да не давате възможност на околните да се възползват от вас. Този камък ще ви разкрие това, което трябва да промените в живота си, за да вървите напред.

Сълзата на Апаха – за този вид Обсидиан се носи следната красива и тъжна легенда: През 1870 годинa, доброволчески ескадрон на американската кавалерия (целящ да завладее едни от последните земи на Апачите, за да ограбят минералите и да си направят ранчота там) и 75 войни от племето Апачи, които са се обградили с фургони на високото и стръмно плато „Биг Пакачо“(близо до планинските възвишения Сюпериър в щата Аризона), влизат във схватка. Намерили тайна пътека, по която да изкачат платото, кавалеристите изневиделица нападат отбраняващите се индианци. Голяма част от храбрите индиански бойци били повалени още с първите изстрели на бледоликите. Разбирайки, че са победени останалите живи индианци подкарали конете си към близката пропаст, предпочитайки да скочат в нея, отколкото да бъдат убити или да попаднат в ръцете на кавалеристите. След трагично приключилата битка жените и семействата на погиналите войни се събрали в подножието на скалите, за да оплачат съпрузите и близките си, които загинали там. Тяхната тъга била толкова голяма и толкова искрена, че когато сълзите им докоснвали земята, те се втвърдявали. Великият Дух се смилил над тях и запазил сълзите им като ги втвърдил и ги превърнал в красиви прозрачно-черни камъни. И ако такъв камък бъде вдигнат към Слънцето, той ще напомня за тъгата по изгубените близки и за изчезналия вече свободен начин на живот …..Американските индианци вярват, че който притежава поне един от тези камъни, наречени „сълзите на апачите“, то той никога повече няма да плаче, тъй като индианските жени – апахи са изплакали всички сълзи вместо него…. Също така се смята, че триенето на такъв камък между пръстите има успокояващ и отпускащ ефект, като така се намалява и отрицателната енергия, а и помага като дава ясна визия и мисъл за вземането на добри решения. Защитава и като не позволява на околните да се възползват от вас.

   

Лечебни свойства:

(Моля, имайте предвид, че информацията в този уеб-сайт не може да замени консултацията с медицински специалист! Цялата информация, съдържаща се в сайта, включително информацията, свързана с медицински и здравни състояния, продукти и процедури, е само с информативна цел! Моля, консултирайте се с Вашия лекар или медицински специалист, преди да се започне алтернативно лечение, диети, добавки или програми за двигателна активност.)

Обсидианът помага при заболявания на стомаха и червата, той е мощен камък за лечение, но действа само при някои хора. Счита се, че подобрява и зрението.

Черният обсидиан е един от най-трудните за използване камъни, ако не сте напълно готови да посрещнете както положителните, така и отрицателните аспекти на реалността. Този камък ще стимулира духовните ви сили и понеже лесно се свързва с Първа Чакра, той ще ви помогне да се изправите срещу настоящите предизвикателства, както и ще ви помогне да научите житейските уроци от вашето минало. Третото око често се активира при осъзнаване и работа върху кармичните обременелости от миналите животи, така че използвайте Обсидиана с повишено внимание. Когато се използва за емоционално изцеление, най-добре работи заедно с чистия кварц.

Магически свойства:

Енергия: Отдава

Елемент: Огън

Сили: Защита, Заземителна сила, Гадаене и Мир

Обсидианът е заземяващ и центриращ камък. Ефективен е, когато се използва при ритуали за закрила. Чрез заземяването на духовната ни енергия на физически план, обсидианът свързва ума с емоциите ни. Поглъща и унищожава негативните енергии, почиства подсъзнателните блокажи и така ни освобождава от стреса.

Сферите от Обсидиан (все още класика в Мексико) са прекрасни за гадателски ритуали, но са доста силни и трябва да се използва с повишено внимание. Ако чистият кварц не ви дава ясни резултати, опитвайте същия ритуал с обсидиан – тогава трябва да имате по-добри резултати. В случай, че енергията на Обсидиана ви се струва интензивна и ви кара да се чувствате некомфортно, просто дръжте чист кварц в ръка, докато гадаете – това трябва да балансира силата му.

Чернотата на камъка ще ви осигури по-лесен достъп до подсъзнанието.

Зодия:

Асоциации: Сатурн

Не е традиционен „Рожден Камък“ за определен месец.

Камък на Стрелец. Ако сънувате Обсидиан (всякакъв цвят) означава, че периодът на тъмнина и борба скоро ще приключи.

Чакра Класификация:

Обсидианът е най-полезен при работа с Първа/Базова Чакра, но често, докато го използвате, спомага и за активирането на Шеста чакра (Третото око) и затова трябва да се използва с повишено внимание. Той ще провокира и ще ви помогне да се справите с предизвикателствата и уроците от минали животи, които е трябвало и трябва да научите, за да продължите по-нататък в този живот.
 

 

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: crystalart
Категория: Изкуство
Прочетен: 34373
Постинги: 24
Коментари: 4
Гласове: 22
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930