Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2018 15:31 - Енергийно Почистване на Кристалите част 2
Автор: crystalart Категория: Изкуство   
Прочетен: 104 Коментари: 0 Гласове:
0



 Някои хора се питат дали има разлика между използването на морска сол и готварска сол (каменна сол). Да, има! Когато станете по-чувствителни към фините енергии сами ще я доловите. Морската сол оставя почистените кристали с по-различно усещане от готварската. Морска сол има по-фин енергиен „подпис“, с множество малки вибрации, оцветени с цветовете на дъгата. Трапезната сол е като впрегатен кон – не толкова изтънчен, по-тромав и притежава от по-тежките жълти и сиво-сини вибрации. Ако планирате да използвате кристали за по-горните чакри (3-то око или Коронна), почистете ги с морска сол, тъй като тези центрове са много фини и чувствителни към по-фини вибрации. Просто опитайте да накиснете два кристала – един в морска сол и друг в готварска сол. После ги изплакнете обилно и след това вижте дали ще можете да усетите енергийно разликата между тях.

Друг популярен метод за почистване чрез сол е като напълните до половината стъклена или пластмасова купа с морска сол и поставете кристалите директно в солта. След това или досипете сол, за да ги затрупате или ги оставете така на повърхността. Отново трябва да ги оставите в солта поне за няколко часа, най добре е за една нощ или в продължение на няколко дни. После трябва да изплакнете кристали обилно под хладка течаща вода, за да премахнете всякаква останала по тях сол. След употребата на сол, тя се изхвърля и никога не се използват повторно! Иначе поставените кристали ще усвоят негативните и нежелани енергии от първоначалното почистване. При този метод също трябва да се съобразявате с видовете кристали, които поставяте директно върху сухата сол, за да няма неблагоприятен ефект върху тях, както е обяснено по-горе.

Безконтактното почистване със сол се смята за най-сигурният метод за почистване със сол и се използва, когато искате да предпазите кристалите от увреждане при директен контакт със солта. Добър метод, особено за почистване на скъпоценни камъни, поставени в бижута или някакъв метал. Първо, напълнете стъклена купа наловина или до две трети със суха морска сол. След това поставете по-малък стъклен съд или плитка чаша в купата и я заровете наполовина в солта. После можете да поставите вашите кристали директно в празната чаша, както си стои половината заровена в сухата сол. Солта ще бъде в състояние да изтегли запазените в камъните енергии, но този метод ще отнеме повече време, отколкото прекия контакт със солта. Можете също да налеете достатъчно вода (за предпочитане изворна, дестилирана или минерална вода) в малкия стъклен съд – достатъчно, за да покрие кристалите или бижутата. Това ще ги защити от прякото „полагане върху сол“ или „от соления въздух“, предизвикващи корозия или неблагоприятни последици за всички метали, обграждащи скъпоценните камъни. Също така, имайте предвид, че някои кристали не трябва да се оставят или да се накисват във вода, напр. селенит. Отново използваната сол трябва да бъде изхвърлена и никога да не се използва повторно!



Тагове:   кристали,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: crystalart
Категория: Изкуство
Прочетен: 34469
Постинги: 24
Коментари: 4
Гласове: 22
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930