Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2018 15:29 - Енергийно Почистване на Кристалите
Автор: crystalart Категория: Изкуство   
Прочетен: 117 Коментари: 0 Гласове:
0



 За да подготвите кристала за лечение, той трябва първоначално да бъде почистен физически от кал, масла, пясък или други вещества и частици. След това, използвайки определена техника за почистане, се премахва всякаква негативна енергия от кристала. Възможно е кристалът да е поел някаква негативна енергия и използвайки го без да бъде почистен, рискуваме тази негативна енергия да се прехвърли върху нас или върху наш клиент.

За да се използват максимално лечебните ефекти на кристала, е необходимо да се приложи „зареждане“ на кристала. Това ще му осигури подходящо електромагнитно поле и ще го „подхрани“ чрез насищане с ултравиолетова светлина. Тя действа тонизиращо на всеки кристал. За да може кристалът да изпълни своята роля и мисия е необходимо той да бъде „събуден“.

Накрая, за да може енергията на кристала да се насочи към постигане на желания резултат, е необходимо той да бъде програмиран. Възможно е кристалът да се използва просто за подкрепа по време на лечебен сеанс.

Физическо Почистване на Кристал
Ако сте закупили кристал, върху който все още има пръст и скални отломъци, не се притеснявайте, тъй като те се част от матрицата на растежа на самия кристал. Матрицата е частта от земята, върху която израства кристалът и е пълна с минерални вещества, които го „подхранват“. Опитайте се първо, като използвате суха четка, да отстраните това, което можете, но бъдете внимателни, тъй като кристалът може да бъде по-мек от самата матрицата, в която е израстнал. След това използвайте топла водна баня и по-твърда почистващата четка за по-едрите кристали или гъвкава, средно-мека четка за зъби за по-крехките такива. Понякога може да използвате и силно пенлив препарат за миене на съдове и по-твърда четка за зъби, като с помощта на пяната да се почистят песъчинките и частиците от ъгълчетата. Матрицата на кварцовите кристали обикновено е жълта към каки и по-упоритите частици кал могат да бъдат отстранени чрез баня с оксалова киселина от 2 до 5 дни – разбира се, ако обикновеното измиване с вода не е подействало.

Използвайте 1 част оксалова киселина и 2 части вода. Що се отнася до „нормалната“ кал, по-скоро използвайте топла вода, вана и / или струя под високо налягане, за да отмиете калта. Можете да почистите калта и с твърда дървена клечка.Не използвайте метални инструменти, тъй като най-вероятно те ще надраскат или счупят кристала, понеже стоманата е по-твърда, отколкото кристала. После оставете кристала да изсъхне на слънце и да „прихване“ от неговите лъчи!След като физически сте почистили кристала, следващата стъпка е да го почистите от нежеланите вибрации и енергии, дошли от хората, които са работили с кристала по време на неговото добиване, опаковане, транспортиране, разопаковане и показване, преди изобщо да е пристигнал при вас. Кристалите са склонни да поемат безразборно енергията и също като при носенето на чужда дреха, можете да почувствате, че енергията му не е точно вашата.

Всички сме чели или чували, че най-подходящата техника за почистването на кристалите е като ги заровим в морска сол за период от няколко дни до няколко седмици. Просто усетете коя техника е за вас, коя ви звучи смислено и експериментирайте. Някои препоръчват използването на солна баня за кристали, които са в състояние да я понесат. Наистина солта е добро за премахване на негативните енергии от повечето кристали. Въпреки всичко, се съобразете с това, че някои кристали като Опалите, Лаписа, Пирита, Хематита и др. са чувствителни към солта и тяхната повърхност може много бързо да се повреди в солна баня.

В случай че сте решили да използвате тази техника, имайте предвид, че кристалите не трябва да се държат накиснати много дълго в солената вода. Седем часа обикновено са достатъчни за тяхното почистване, освен ако кристалите са изключително замърсени поради някаква причина. Когато сте имали наистина тежко почистване на клиент (ниво екзорсизъм), тогава оставете кристалите в силно наситена солена вода в продължение на 3-4 дни или дори за по-дълго. При нормална ежедневна „употреба“ на кристали, като носенето им в джоб или на висулка и пр., лека 7-часова баня на всеки 2 седмици е достатъчна. За целта вземете пластмасова или стъклена купа достатъчно голяма, за да побере вашия кристал(и). Стъкленият съд е добър, но повърхността му е твърда и бихте могли по невнимание да счупите или пукнете вашите кристали. Напълнете купата с вода, така че тя да покрие кристалите с около 2-3 см. Добре е водата да е със стайна температура, а най-добре би било, ако използвате изворна вода, която е „жива“ и съдържа „хранителни вещества“, които кристали обичат. Може да използвате и дестилирана вода за почистване на по-финни енергии. За кристала точната температура на водата няма значение, освен ако не изпадате в крайности като използването на много гореща и много студена такава. След това, за всеки кристал, добавете 1 супена лъжица сол (ориентировъчно). „Перфектният“ разтвор за почистване е 30%-вият разтвор на морска сол в изворна вода, т.е. 30гр. морска сол в 100мл. изворна вода. Също, ако имате истинска морска вода, можете да я използвате! Обикновено, просто хвърлете шепа сол върху кристалите и оставете съда на слънце, за да се накиснат.

Опитайте се да използвате махало, което ще ви помогне да определите кога кристалите са готови и могат да бъдат извадени от банята. Също така можете, минавайки покрай почистващите се кристали, да се опитате интуитивно да узнаете дали са „готови“. Когато изливате солената вода, внимавайте да не я докосвате, за да не прехвърлите негативните енергии върху себе си!  После не забравяйте обилно да изплакнете всеки кристал под течаща вода, за да отстраните остатъците от солената вода. Оставете кристалите върху хартия или кърпа за подсушаване.



Тагове:   кристали,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: crystalart
Категория: Изкуство
Прочетен: 34471
Постинги: 24
Коментари: 4
Гласове: 22
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930